Apartament din 3 containere in varful unei macarale

O macara care stă deasupra căii navigabile IJ din Amsterdam a fost schimbată într-un apartament de închiriere extravagant,realizat din trei containere de transport stivuite care încântă zona.

Concierged Boutique Apartments, care a administrat restaurarea macaralei într-un efort comun cu districtul din apropiere și o asociație dedicată conservării structurilor și destinațiilor notabile. Macara este situată în regiunea Docklands de Est a orașului olandez, care a fost puternic bombardată în timpul războiului mondial.

În urma războiului, Royal Dutch Steamboat Company (KNSM) a însărcinat dezvoltarea a câteva macarale noi, inclusiv macara Figee 2868.

Macara a fost numită pentru frații Figee – proprietarii Haarlemsche Machinefabriek care au construit-o. Acesta a fost terminat în 1957 și a funcționat până în 1979, când transportul containerelor a dominat și fluxul IJ s-a dovedit a fi excesiv de puțin și macarale excesiv de delicate. Ca o caracteristică a schimbării zonei într-un cartier privat, care a început în 1975, macaraua Figee 2868 a fost ținută pe site-ul său de pe insula KNSM ca semn al moștenirii mecanice a teritoriului. Structura a fost mutată în orașul frisonez Franeker în 2016 pentru reproiectare, înainte de a reveni în portul anterior, care este în prezent un centru imaginar înfloritor, cu numeroase expoziții de manoperă bine cunoscute, cafenele și buticuri autonome

Procedura de repunere a macaralei pentru a fi utilizată ca refugiu de vacanță a fost supravegheată de creatorul cartierului, Edward van Vliet, al cărui studio a construit recent o acumulare de mobilă pentru Moroso, care este tapițată într-un împletit de diferite texturi.

Planul vizează să aducă un omagiu istoriei moderne din Amsterdam, oferind în același timp vizitatorilor o experiență de prim rang, concentrată pe amplificări de spectacole și o asociere cu regiunea ce o cuprinde.

„Din cauza primei zone și a unui cartier amabil, vizitatorii vor simți, în orice caz, istoria macaralei și vor aprecia simultan confortul extrem”, se arată într-un anunț lansat de Yays.

Structura realizata are un teritoriu absolut de 40 de metri pătrați, distribuit între trei containere reconstituite care sunt stivuite în structura scheletului macaralei.

Etajul principal oferă spațiu unei camere și unei toalete cu cadă detașată și duș separat. Recipientul de sus obligă o altă camera, in care a fost realizata o structură acoperită care se aruncă spre exterior pentru a permite o perspectivă completă asupra mediului. În interior, Van Vliet a folosit materiale, fitinguri și subtilități care trec în revistă trecutul structurii. Stâlpii de oțel neacoperiți, ferestrele în stil Critall și secțiuni largi de pardoseală din lemn se adaugă la un stil modern contemporan. „Macara este din nou în portul natal, după o reconstrucție și reproiectare exhaustivă”, a inclus CEO-ul Yays, Peter Heule. „Ne bucurăm că avem plăcerea de a face cu macaraua Figee 2868 anterioară și de a-i oferi o altă viață. Acesta este modul în care am putea dori să adăugăm la avansarea orașului Amsterdam. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.