Arhitectură tropicală realizata din containere în Santa Teresa

Coborând o coastă abruptă și cu vedere la ocean, Mint Santa Teresa este un hotel nou care îmbină un design estetic european cu peisajele fabuloase din Costa Rica – creat pentru a se asigura că oaspeții pot comunica cu natura, și cu oamenii din localitate.

Proprietarii suedezi s-au îndrăgostit de Santa Teresa pentru ca este in primul rand un paradis pentru surfing, precum și comunitatea de yoga în plină expansiune.

Inspirati de arhitectura greaca, minimalismul si designul scandinav, au comandat  la Studio Saxe care si-au dezvoltat o reputatie pentru abordarea lor in arhitectura caselor din containere  care se armonizeaza foarte bine cu peisajele tropicale.

Locuitorii hotelului ocupă structuri individuale asemănătoare pavilionului, unde se pot retrage într-o zonă privată și pot sa interacționeze cu natura din jurul lor.

Camerele spațioase pot fi deschise complet  si duc catre o terasă mare si privata, cu vedere la ocean în față și o grădină cu plante tropicale în spate.

Chiar și băile au un aranjament deschis, oferind oaspeților posibilitatea de a face duș în timp ce ascultă sunetul valurilor care se prăbușesc.

Fiecare cameră are propria sa terasă pe acoperiș, completată cu plante luxuriante, mobilată cu mobilier din ratan fabricat în Sarchí, un oraș din Costa Rica, renumit pentru măiestria locuitorilor săi.

Arhitecții din stațiunile tropicale au folosit materiale de proveniență locală pe tot parcursul proiectului, cum ar fi în plafoanele din „caña brava” (un tip de iarbă) instalate într-un model complex de spine de pește. Artizanii locali au creat, de asemenea, mobilier personalizat din lemn loca, folosind tehnici tradiționale în moduri noi.

Hotelul are piscina sa infinită și barul de apus. Este deschis pe toate părțile, cu excepția unui singur perete de plante de la intrare, oferind oaspeților un pic de confidențialitate, menținând în același timp amenajarea naturală. Lounge-ul servește ca loc de întâlnire pentru oaspeți, proprietari și localnici din zonă. Dimineața, un mic dejund de tip bufet este mâncat la o masă comunală, iar mai târziu în timpul zilei se schimbă povești cu băuturi până la apusul soarelui.

Experiența de la Mint Santa Teresa face parte dintr-o nouă formă de turism, în care vizitatorii vor să afle mai multe despre o destinație și să înțeleagă cum este să trăiești acolo.

„În mod tradițional, hotelurile au devenit obiecte vaste în peisaj care nu au nicio legătură cu mediul înconjurător și sunt lipsite de interacțiuni umane autentice. La Mint, ne-am străduit să creăm un design contextual care să se adapteze peisajului său și să ofere un nou tip de experiență pentru o rasă de călători care caută autenticitate.

Am lucrat din greu la crearea de spații care combină o apreciere a frumuseții naturale cu o gamă bogată de posibilități de interacțiune socială și culturală. Rezultatul este un mod complet unic de a gândi ospitalitatea și sănătatea. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.