Campus studentesc creat din 22 de containere

Institutul Internațional de Studii pentru Dezvoltare Durabilă din Thailanda a realizat un campus ecologic, creat din 22 de containere de transporturi reciclate.

Acum, institutul este un exemplu clar atunci când îi învață pe studenți despre importanța ciclismului și a sustenabilității, plus un spațiu suficient pentru educarea în domeniul conservării copacilor, agriculturii urbane, gestionării deșeurilor și multe altele.


Ca instituție care vizează învățarea altora despre durabilitate, Institutul Internațional de Studii pentru Dezvoltare Durabilă din Thailanda a depus toate eforturile pentru a minimiza orice impact pe parcursul procesului de construcție. Începând cu o mulțime de copaci goi, designul final a salvat toate pădurile de lemn de salcâm, cu excepția unui operator de macara, calificat pentru a manevra containerele de transport în loc în jurul peisajului existent. De asemenea, au examinat cantitatea de beton necesară și au luat măsuri pentru a evita emisiile de gaze cu efect de seră.
Containerele de transport au fost selectate manual, având în vedere designul final, așa că atunci când fiecare a apărut in campus, a avut un scop specific. Odată ce containerele au fost stivuite în mod corespunzător, constructorii au început să taie porțiuni din cutii metalice masive, pentru a crea ferestre, uși, punți și conectarea pasarelelor în aer liber.

Pentru a face designul durabil, niciunul din metalul tăiat nu a mers la deșeuri, deoarece a fost transformat în pereți interiori, uși, chiuvete, standuri de baie și chioșc, receptie , cafenea și sală de sport. Complexul include, de asemenea, săli de clasă, săli de conferințe, o bucătărie și o mulțime de spații în aer liber. Întregul proiect a durat aproximativ nouă luni pentru a fi finalizat.


Pe lângă reutilizarea containerelor plasate pentru reciclarea topită în partea frontală a proiectului, o gândire atentă a contribuit la economii de energie pe termen lung din operațiunile zilnice. De exemplu, întregul campus utilizează iluminare cu consum redus de energie pentru zonele care nu sunt deja luminate prin iluminare naturală. Izolația corectă menține temperaturile campusului, dar când este necesară aerul condiționat, fiecare pod are propria unitate pentru eficiență, iar majoritatea unităților au fost reciclate din clădirile vechi.
Zonele exterioare au primit, de asemenea, o îmbunătățire a durabilității prin utilizarea compostului, a unei grădini din campus, a plantelor și a spațiilor verzi, toate destinate să sprijine solul și să ofere aer curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *