Container – Practic, funcțional și durabil

Practic, funcțional și durabil

Containerul a devenit tot mai popular deoarece construcția sa necesită mai puțin timp decât casele tradiționale. Având în vedere acest lucru, arhitectul Delton Leandro a construit pentru el însuși Lorraine Container House, prima minicasa sau o casă minusculă (în care spațiile sunt optimizate, iar mediile și mobilierul, versatil) din oraș. Locuința mică, cu o dimensiune de doar 30 m², a fost situată într-o fermă mică din Valea Paraiba, în interiorul Sao Paulo.

Premisa a fost utilizarea unor materiale simple pentru un proiect arhitectural practic, economic și durabil care s-a combinat cu o viață pașnică. Casa are sisteme de captare a apelor pluviale și rezervoare realizate cu container IBC.

Utilizarea terenurilor

Potrivit lui Leandro, ideea de a construi Casa de Containere a Lorenei a luat naștere atunci când a realizat că acest tip de arhitectură nu este atât de cunoscut în interiorul São Paulo. „În timpul lucrărilor de construcție, am cercetat furnizorii și am descoperit cât de necesară este regiunea pentru acest tip de tehnologie și forță de muncă calificată. De acolo, am decis să mă specializez în acest domeniu ”, povestește el.

Modul în care s-a stabilit reședința în fermă a permis o mai bună utilizare a terenului. Pe lângă faptul că este folosită ca locuință, zona liberă este folosită pentru plantarea hranei și pentru orice cursuri și petreceri. Acest spațiu a fost numit fermă de containere, deoarece combină arhitectura unui container cu mediul rural.


Construcție containere Containerele au fost transportate la sol cu ​​ajutorul unui camion munck și personalizate la fața locului pentru construcția casei. Acest mijloc de construcție este unul dintre punctele pentru cel mai mic impact asupra mediului în timpul procesului de construcție. Arhitectul a reutilizat materiale care erau destinate transportului de marfă și care după ceva timp nu mai erau utile. „Reutilizarea este foarte importantă, evită eliminarea neregulată și cererea de materiale noi”, comentează Leandro. Unele plăci care nu se potriveau cadrului au fost scoase din containere în timpul personalizării și folosite în altă parte a lucrării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *