Containere de locuit, alternativa ieftină a caselor din cărămidă

Să ai o casă de vacanță la mare sau întro zona muntoasă,  poate fi un vis pe care dorești să îl îndeplinești dar rămâi de la an la an începerea lucrării fie datorită timpului fie pentru că nu ai suficienți bani să îți cumperi o casă care este destul de scumpă în zonele turistice. Alternativa ieftin și rapidă ar fi containerele de locuit, acestea o nevoie de puțin timp pentru a fi transformate în locuințe și sunt foarte accesibile la preț, în plus le poți muta fără problema de la mare la munte sau oriunde dorești. Casele din container le poți ține o viață, le poți folosi atât ca și casă de vacanță cât și ca  locuință permanentă.

Cum îți poți construi o astfel de  casă?

 În mod normal, containerele de locuit nu au nevoie de autorizație de construcție, totuși ca să îți fie sigur că nu vei avea surprize mai târziu, ar trebui să te interesezi din timp despre legislația în vigoare de la montare  respectiv în zona ta. Dacă vrei, îți poți construi chiar tu casa, ai nevoie de o macara, care să îți mute containerele unde vrei tu, partea cea mai interesantă la casele din mai multe containere e că se reconstruiesc la fel ca jocul de Lego, doar că de oameni mari.  Casa din containere are nevoie neapărat de izolație termică,  mai ales dacă este plasată într- o zonă cu climat extrem pentru a rezista mult mai bine la îngheț și dezgheț precum și la temperaturi extrem de ridicate. Pentru a asigura izolație termică poți să îi faci acoperiș verde, din plante, mușchi sau iarba acesta nu doar că va arăta minunat si va face ca temperatura din casă să fie foarte plăcută mereu. 

Casele din container sunt considerate case inteligente deoarece folosesc foarte mult din energia naturală pentru a se încălzi și lumina. O casă container cu geamuri foarte mari economisește mai multe energie electrică decât o casă normală din cărămidă cu geamuri la fel de mari. Poți face ca locuinta ta să fie total independentă din punct de vedere energetic cu un singur panou solar care de asemenea te v-a ajuta să economisești și banii.   Poți găsi inspirație pe foarte multe site-uri de pe internet de asemenea poți găsi și companii care îți pot construi casa ca tu să poți să te bucuri la sfârșit de sentimentul  de a avea  propria locuință din container pe care o poți muta ușor cu tirul sau cu vaporul în fiecare loc pe care îl vizitezi de pe acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.