Ferma de produse alimentare ecologice din containere de transport


Ferma este cel mai mare proiect cu alimente ecologice din Shanghai, care produce fructe și legume certificate OFDC. Dar clădirea este destinată să fie mai mult decât un loc pentru producția de legume. Viziunea este de a integra consumatorii și, prin urmare, de a promova un stil de viață natural. Pentru a lega activitățile muncitorilor cu vizitatorii fermei, Playze a dezvoltat un complex de clădiri care combină recepția principală, o zonă VIP și un viitor hotel cu noile birouri și un depozit existent, care este plin de fructe. și legume. Clădirea oferă transparență în procesul de fabricație, prin urmare, susține viziunea integrării vizitatorului și contribuie la consolidarea încrederii consumatorilor în produsele agricole. În același timp, proiectarea clădirii este determinată de conceptul de sustenabilitate, care împreună cu calitățile sale iconice, comunică și promovează conceptul central al fermei.


Clădirea a fost proiectată ca o secvență spațială continuă pentru a conecta fizic și vizual interiorul și diversele programe exterioare. Întreaga structură necesită o explorare a vizitatorilor. La traversarea clădirii, nu este evident modul în care se dezvoltă secvența spațială. Un sistem de terasă funcționează nu numai ca spațiu tranzitoriu, ci și ca o extensie a zonelor de lucru interioare și de agrement. Întâlnirile în aer liber și alte activități de sprijin pot fi făcute literalmente în mijlocul naturii. Pe parcursul proiectului, relația spațială imediată dintre clădire și mediu este menită să creeze un dialog virtual între aspectele industriale ale producției alimentare și terenurile agricole din jur. Strategia de masă susține această ambiguitate prin crearea diferitelor tipuri de relații vizuale.

Natura sistemică a containerelor este compensată de adaptarea la situații specifice, cum ar fi intrarea, terasa, aripa de birou, terasele etc. Diferitele orientări către peisajul fermei, cerințele funcționale și secvența spațială definesc. fiecare situație într-un mod specific, deși cadrul spațial este containerul cu dimensiunile sale standard.

Gestul cantilever marchează intrarea principală a site-ului. Acesta este locul în care vizitatorii intră în structură și găsesc recepția. După holul, care este accentuat de un volum de 3 etaje înălțime, mergi într-o curte interioară, unde vizitatorii sunt ridicați de mașini electrice care le duc în camerele lor de hotel, distribuite de-a lungul fermei.

Al doilea nivel permite conectarea la aripa de birou a clădirii prin 2 poduri. Această parte a complexului de clădiri este acoperită de depozitul existent. Fațada estică a fost tăiată, astfel încât birourile pot găsi adăpost sub acoperișul existent și pot forma o nouă fațadă interioară către sala de producție.

Deoarece cerințele climatice impuneau impermeabilitate și izolare, numeroase detalii specifice au fost dezvoltate pentru a menține aspectul strict al containerelor. Detaliile elaborate, de exemplu grinzile de oțel încă vizibile din containerele din interior, sunt în contrast cu detaliile tectonice brute ale containerului de marfă. În plus, sistemul modular a fost provocat de îmbinări individuale, rezultate din distribuția neregulată a containerelor.

Logica structurală a containerului este imaginea încadrată, care poate fi deschisă sau închisă în cele 6 orientări ale sale. Această caracteristică a fost amplificată în diferite situații spațiale, integrată în întreaga structură. În situația de intrare, de exemplu, structura suplimentară de suport este redusă la minimum pentru a sublinia starea „plutitoare” a containerelor. Spațiul vertical pe 3 niveluri se deschide pe 3 părți pentru a dizolva cutia. În curte, terasele formează un acoperiș în jos și citează tipologia curții chinezești, în timp ce partea socială este dezvoltată în stilul unei constelații de dale și stâlpi.


Pentru a face față aspirațiilor mari ale clientului în ceea ce privește protecția mediului, au fost utilizate mai multe strategii pentru a reduce consumul de energie al clădirii. Întreaga structură este bine izolată, deși recipientele apar sub forma lor brută. Ușile containerelor originale au fost perforate și servesc ca perdele de umbră pe fațadele exterioare expuse la soare, pentru a reduce câștigul de căldură solar. O pompă de căldură geotermală asigură energie pentru climatizarea și sistemele de încălzire în pardoseală. Ventilația controlată ajută la optimizarea ratelor de schimb de aer și, prin urmare, la minimizarea pierderilor de energie prin aerarea controlată. Utilizarea iluminatului LED reduce consumul de energie electrică în general.


O altă ambiție a proiectului este de a reduce energia ascunsă în materialele de construcție, așa-numita energie gri. Prin urmare, s-au folosit materiale reciclate, durabile ecologic sau cu creștere rapidă. Reutilizarea containerelor de marfă a părut adecvată, în primul rând datorită autarhiei structurale inerente și a doua, deoarece este o metaforă comună pentru „spațiul reciclat”. În plus, greutatea minimă a structurii containerului permite reutilizarea plăcii de fundație existente. Lemnul de bambus a fost folosit pentru unele pardoseli interioare și exterioare, precum și în toate mobilele integrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *