Containere de locuit, alternativa ieftină a caselor din cărămidă

Să ai o casă de vacanță la mare sau întro zona muntoasă,  poate fi un vis pe care dorești să îl îndeplinești dar rămâi de la an la an începerea lucrării fie datorită timpului fie pentru că nu ai suficienți bani să îți cumperi o casă care este destul de scumpă în zonele turistice. Alternativa ieftin și rapidă ar fi containerele de locuit, acestea o nevoie de puțin timp pentru a fi transformate în locuințe și sunt foarte accesibile la preț, în plus le poți muta fără problema de la mare la munte sau oriunde dorești. Casele din container le poți ține o viață, le poți folosi atât ca și casă de vacanță cât și ca  locuință permanentă.

Cum îți poți construi o astfel de  casă?

 În mod normal, containerele de locuit nu au nevoie de autorizație de construcție, totuși ca să îți fie sigur că nu vei avea surprize mai târziu, ar trebui să te interesezi din timp despre legislația în vigoare de la montare  respectiv în zona ta. Dacă vrei, îți poți construi chiar tu casa, ai nevoie de o macara, care să îți mute containerele unde vrei tu, partea cea mai interesantă la casele din mai multe containere e că se reconstruiesc la fel ca jocul de Lego, doar că de oameni mari.  Casa din containere are nevoie neapărat de izolație termică,  mai ales dacă este plasată într- o zonă cu climat extrem pentru a rezista mult mai bine la îngheț și dezgheț precum și la temperaturi extrem de ridicate. Pentru a asigura izolație termică poți să îi faci acoperiș verde, din plante, mușchi sau iarba acesta nu doar că va arăta minunat si va face ca temperatura din casă să fie foarte plăcută mereu. 

Casele din container sunt considerate case inteligente deoarece folosesc foarte mult din energia naturală pentru a se încălzi și lumina. O casă container cu geamuri foarte mari economisește mai multe energie electrică decât o casă normală din cărămidă cu geamuri la fel de mari. Poți face ca locuinta ta să fie total independentă din punct de vedere energetic cu un singur panou solar care de asemenea te v-a ajuta să economisești și banii.   Poți găsi inspirație pe foarte multe site-uri de pe internet de asemenea poți găsi și companii care îți pot construi casa ca tu să poți să te bucuri la sfârșit de sentimentul  de a avea  propria locuință din container pe care o poți muta ușor cu tirul sau cu vaporul în fiecare loc pe care îl vizitezi de pe acest

Casa din containere cu terasa si scari exterioare

Unul dintre avantajele mari ale utilizării containerelor de transport pentru locuințe este faptul că acestea sunt modulare și fabricate într-un mod care le face ușor de stivuit. Compania cu sediul în Texas, CargoHome, utilizează bine această modularitate și stivuire în Helm, o casă de containere cu două etaje, care este de fapt realizată dintr-un container de transport de 20 de metri așezat deasupra unui metru de 40 de metri, creând o terasă convenabilă pe acoperiș.

Cel de-al doilea etaj este accesat printr-o scară în spirală exterioară, care, în mod evident, economisește un spațiu interior pentru alte utilizări.

Etajul superior include o terasă frumos făcută, care dispune de un sistem de balustradă la cablu, personalizat, luminat cu lumini LED. Dincolo de asta este al doilea dormitor și baia lui. Ușile dormitorului se deschid direct pe terasă, extinzând spațiul interior la marea exterior.

Stivuirea containerelor de transport pentru a crea mai mult spațiu de locuit este o bună alternativă pentru a le așeza cot la cot și a tăia găuri care compromit structural. În orice caz, puteți cumpăra o casa Helm pentru 71.000 USD sau mai mult (în funcție de opțiuni), sau puteți încerca închirind Helm pe Airbnb (prețurile încep de la 162 USD și mai mult). Pentru a vedea mai multe, accesați CargoHome și Instagram.

Izolarea unui container de transport pentru locuit

Așa că îmi mut magazinul într-un container de transport de 20 de metri mp! Este murdar si ieftin și aș avea acces 24/7 și cel mai bine, este doar la 10 minute de unde locuiesc. Și să fiu sincer, vreau doar să dovedesc tuturor că este cu siguranță posibil să fac magazin într-un container de transport de 20 de metri mp.

Acest container este situat în Los Angeles, conectat la un depozit care a fost împărțit în diferite unități pentru ca producătorii și alți ocupanți să le închirieze. Recipientul meu de transport este special amplasat în parcarea sigură cu 5 unități diferite, iar alte 5 unități suplimentare vor fi stivuite una peste alta. În viitor, voi avea un alt videoclip care să explice despre ce este vorba despre acest spațiu.

Lasă-mă să iti explic.

1. Încadrare: Am înșurubat 2×6 în pământ, economisind bani obținând știfturi de 8ft în loc de știfturi de 10ft. Nu s-au datgăuri în părțile laterale și în partea de sus a recipientului.

2. Izolație cu spumă de foi: a fost cea mai ieftină opțiune disponibilă. Este foarte ușor de instalat. Sunt sigur că nu îmi va oferi cele mai bune rezultate, dar este suficient de bun pentru un magazin.

3. Gips-carton: ar fi trebuit să folosesc placaje sau plăci OSB. Încercam să economisesc câțiva dolari, dar am sfârșit înșurubându-mă și făcând toată această noroaie și tapotare. Aflați de la mine, faceți placaj sau OSB

mai mult in video de mai jos:

Container de locuit – casa cu 2 nivele

Clientul a cerut un design de două etaje, 2 dormitoare, cu spațiu deschis și balcon minunat. Echipa de proiectare / inginerie a lucrat la proiectare și a oferit următorul concept.

Casa este fabricată din containere de transport din oțel puternic și este rezistentă la furtuni puternice și la cutremur.

Livrarea containeruluia casă este eficientă din punct de vedere al costurilor,rapid construită și poate fi proiectată cu ușurință pentru a răspunde specificațiilor fiecărui proprietar.

Nivelul inferior are un spațiu deschis care vă oferă o senzație de confort și vă simțiți doar în interiorul unui container de transport.

Bucătărie completă, jumătate de baie și scară la un capăt și living la celălalt. La nivelul superior, avem două dormitoare, un aster cu dulap minunat. Există un spațiu deschis la balcon spre o priveliște deosebită.

Casa de locuit este realizată pentru a găzdui 4-6 persoane, deoarece amenajarea interioară a camerei este alternativă și se pot adăuga suplimentar

 Instalațiile sanitare / electrice sunt conforme.

Casa are un dormitor principal, 2 dormitor, o baie completă, o jumătate de baie, bucătărie completă, living / cameră familială, balcoane și pridvor.

• Casa are o bună izolație de spumă pulverizată standard de 3 ”cu suprafața interioară a plăcii MgO, ceea ce face rezistența la apă, rezistență la foc, rezistență la erori și izolare fonică.

• Pardoseala anti-bacteriană din vinil

• Placi ceramice pentru pereți și podeaua băilor.

• Instalațiile electrice, instalațiile sanitare sunt incluse, cablarea și iluminatul, plus rețeaua de telefon și computer, deoarece sunt disponibile accesorii standard.

• Amenajarea camerei interioare poate fi proiectată pentru a satisface specificațiile, inclusiv adăugarea dormitorului suplimentar

• Tipul de uși și ferestre sunt opționale.

• Articolele mecanice, placarea exterioară, Aerul condiționat și tipul de perete, pardoseală etc. sunt opționale.

• Se poate adăuga un recipient suplimentar pentru spațiul de garaj, atașat sau dezactivat.

sursa: s3da-design.com