The Jungle House – casa in jungla realizata din containere

Casa din ramă din oțel din Costa Rica creează un atrium tropical aducând jungla în interior.

Clientul a însărcinat Studio Saxe să creeze o locuință în junglă care aduce exteriorul. Proprietatea a fost compusă dintr-o pantă care a coborât într-un pârâu frumos care dă spre junglă. Producatorul a decis să creeze un spațiu mare de triplu înălțime pentru a putea vedea cerul până la capătul podelei junglei și pentru a aprecia întreaga arie a fiecărui copac care înconjoară casa. Acest volum de spațiu închis în sticlă este un moment puternic care aduce umbre în interior, ventilație naturală și oferă un loc care este întotdeauna înconjurat de junglă.

Concept

Designerul s-a gândit să scufunde casa în pământ și, în același timp, să creeze un atrium vertical, ceea ce creează un moment puternic de descoperire atunci când cineva intră în casă. Casa este compusă din dormitoare care plutesc peste peisaj și un spațiu de locuit comun, care se simte în interior și în exterior.

Spațiile sunt adăpostite într-un acoperiș mare care creează umbră și confort.

Metoda de construcție aplicată acestui proiect a constat în grinzi mari de metal, care erau prefabricate în afara amplasamentului și asamblate în proprietate, creând astfel un proces de construcție ușor, durabil și efemer, cu impact foarte scăzut asupra junglei. Această metodă de construcție a permis o instalare rapidă la fața locului, reducerea costurilor și deschiderea extremă a arhitecturii tropicale ușoare. Această metodă de construcție modernă combină oțelul cu tehnicile tradiționale de lucru din lemn.

Proiectul este conceput pentru a se proteja de soare,printr-un perete frumos lăcuit, care filtrează lumina creând un efect specular de lumină care vine prin frunze. Deschiderile amplasate cu grijă, cu o orientare corectă, permit ventilației încrucișate pentru a crea confort fără utilizarea de aer condiționat. Toate materialele au fost alese să aibă un impact minim asupra șantierului în timpul construcției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.